Info til nye medlemmer

Velkommen til Sviland BMX og Velde arena
Alle nye som vil teste ut sporten må lese denne informasjonen og gjøre seg kjent med klubbens regler og sikkerhetskrav.
BMX- racing er sykkelsport for alle. Det er viktige å kjenne til reglene og retningslinjene, de er utarbeidet for å ivareta sikkerheten for alle.
NØDVENDIG UTSTYR:

  1. Heldekkende klær – Alle skal ha heldekkende bukse og heldekkende trøye både på trening og konkurranser. Eventuelt BMX shorts med knebeskyttere og legg beskyttere.
  2. Hjelm – Helhjelm, tiltenkt BMX bruk. Vanlig sykkel hjelm vil ikke kunne brukes.
  3. Hele hansker – Hansker med lange fingre sørger for både beskyttelse, samt godt grep.
  4. BMX-Sykler – Det er flere størrelser og viktig å finne den rette for å få en god start. Vi har flere sykler i flere størrelser som dere kan prøve.
  5. Sko – Bør ha fast ytre og hard og flat såle. Det er ikke tillatt med klikk-sko før 13 år.
  6. Beskyttelse – Rustning, nakkekrage, albuebeskytter, brynje er ikke påkrevd men anbefalt . Kne-/leggbeskyttere er påkrevd om du sykler med shorts.
 • Vannflaske – alltid lurt å ha med .

UTLÅN – Sviland BMX låner ut hjelm, hansker og sykkel til å begynne med, til dere også finner ut at dette er en kjekk sport å fortsette med. ?
Eget utstyr – Hos Meland Sykkel får dere råd og hjelp til å velge rett utstyr. Sviland BMX medlemmer får 10% hos Meland Sykkel på alt nytt utstyr. https://melandsykkel.noken@melandsykkel.no

Det finnes også mye til salgs på Finn.no og på grupper på facebook som : «BMX RACING Kjøpe, selge, bytte gis bort»                                            

Retningslinjer under trening:

  • Alle barn som er med på trening, skal ha en ansvarlig voksen til stede under hele treningen.
  • Trener gir beskjed om det er behov for assistanse fra foreldre ute på banen.
  • Ønskelig at foreldre ser på trening i fra tribunen eller at de oppholder seg på terrassen nedenfor start. Om du står på starten, pass på at du ikke står i veien for rytterne på trening og at alle rytterne har plass til å komme opp på starten.
 • Klubbhuset er åpent og vi har kaffe. Om det er tomt kan en sette på ny til gruppen som kommer etterpå.
 • Er det noe du lurer på, er det bare å spørre en av de hyggelige foreldrene med rød og svart Sviland BMX jakke i utlåns bua eller rundt klubbhuset.

Medlemskap Innmelding til klubb skjer via: https://www.svilandbmx.no/innmeldingsskjema/ For å sykle løp må en ha gyldig medlemskap i Sviland BMX.
Forsikring Uansett sykkelsport for å være forsikret som rytter må en ha gyldig medlemskap i klubb og gyldig lisens.
Lisens i Norges Cykelforbund. (må registreres, men gratis frem til fylte 13år)
NB: Lisens blir ikke godkjent før klubbmedlemskap er betalt Du kan lese mer om lisens og hvordan løse lisens her: https://www.eqtiming.no/forside/sykkellisens/

Minner om at det meste av aktivitet du ser er basert på dugnad, og frivillig innsats fra foreldre, både når det gjelder vedlikehold av banen og avvikling av treninger! Vi er avhengig av engasjerte foreldre for å kunne utvikle og opprettholde Sviland BMX og Velde Arena som aktivitetstilbud for barna våre. ?

Løp informasjon:

Lokale løp arrangeres ofte onsdager og disse dager er det ikke organisert trening.Snakk med en av foreldrene i Sviland BMX jakke når dere vil være med på deres første løp.

Ryttere melder seg opp via EQ Timing. Mer informasjon om dette kan dere lese på vår hjemmesiden.
Ved påmeldes til løp er følgende påkrevd:
* Medlemskap
* Lisens
* Godkjent Utstyr som : heldekkende klær, hjelm, hansker, sykkel, anbefaler klubbtrøye
* Nummerplate  plate med eget startnummer, blir tildelt ved påmelding til ditt                                                                                                                               første ritt.
* Fra 12 år – Mylaps brikke for tidtaking. Se webside eller en av de hyggelige foreldrene med rød og svart Sviland BMX jakke i utlåns bua eller rundt klubbhuset.